Popis
Nejen, že mnoho špičkových kuchařů přísahá na japonské kuchyňské nože, ale jsou také stále populárnější u ambiciózních amatérských kuchařů. Výhody nožů s japonskými rukojeťmi a tradiční struktura čepele se zátkou a svorkou z nerezové oceli jsou zřejmé, protože jemné potraviny lze krájet a připravovat obzvláště jemně. Například při krájení bylin neunikají téměř žádné esenciální oleje díky velmi jemnému řezu. Aromata se tímto způsobem neztrácejí a lze se vyhnout nežádoucímu slzení očí při krájení cibule. Vnímaná ostrost při řezání je dechberoucí a dělá z vaření zážitek.
Tajemství neobvyklé ostrosti spočívá v materiálu a jeho zpracování. Čepel je vyrobena z 37 vrstev damaškové oceli. Prémiová antikorozní ocel VG-10 střední řezné vrstvy se vyrábí v Japonsku a vyznačuje se vysokým stupněm tvrdosti, houževnatosti a homogenní krystalickou strukturou. V přímém srovnání řezného výkonu s výrobkem od zavedeného výrobce kuchyňských nožů Solingen podle DIN EN ISO 8442-5 fungují nože nejen příslovečně lépe. V reprezentativním testu DIN je řezný výkon o více než 68% vyšší než u konkurenčního výrobku. Série Boker Damascus Olive navíc zaujme vyšší počáteční ostrostí. Neustálé přeostřování je nyní minulostí. Vybavený blok nožů Boker Black se sedmi noži ze série Boker Damascus Olive.
Sada se skládá z řezacího nože, špídkového nože, univerzálního nože, malého kuchařského nože, Santoku, nože na chléb a velkého kuchařského nože.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.