Popis
Série šéfkuchařských nožů Boker Damascus Olive kombinuje tradiční japonské tvary rukojetí z místního olivového dřeva s ostrou čepelí z nerezového damašku s 37 vrstvami oceli, které se vyznačují krásným zrnem. Extrémně zadržující jádro čepele Damašku je vyrobeno z vysoce výkonné oceli VG-10. Znatelná ostrost při řezání je dechberoucí a dělá z vaření zážitek. Japonský design rukojeti nože s jemně matnými svorkami z nerezové oceli dává sérii zvláštní charakter.
Nejen, že mnoho špičkových kuchařů přísahá na japonské kuchyňské nože, ale jsou také stále populárnější u ambiciózních amatérských kuchařů. Výhody nožů s japonskými rukojeťmi a tradiční struktura čepele se zátkou a svorkou z nerezové oceli jsou zřejmé, protože jemné potraviny lze krájet a připravovat obzvláště jemně. Například při krájení bylin neunikají téměř žádné esenciální oleje díky velmi jemnému řezu. Aromata se tímto způsobem neztrácejí a lze se vyhnout nežádoucímu slzení očí při krájení cibule. Vnímaná ostrost při řezání je dechberoucí a dělá z vaření zážitek.
Tajemství neobvyklé ostrosti spočívá v materiálu a jeho zpracování. Čepel je vyrobena z 37 vrstev damaškové oceli. Prémiová antikorozní ocel VG-10 střední řezné vrstvy se vyrábí v Japonsku a vyznačuje se vysokým stupněm tvrdosti, houževnatosti a homogenní krystalickou strukturou. V přímém srovnání řezného výkonu s výrobkem od zavedeného výrobce kuchyňských nožů Solingen podle DIN EN ISO 8442-5 fungují nože nejen příslovečně lépe. V reprezentativním testu DIN je řezný výkon o více než 68% vyšší než u konkurenčního výrobku. Série Boker Damascus Olive navíc zaujme vyšší počáteční ostrostí. Neustálé ostření je nyní minulostí.Nůž na chléb se vyznačuje speciálním zoubkovaným okrajem, stejně jako velmi dlouhou čepelí.
Kromě chleba lze s ním samozřejmě krájet i další tvrdé potraviny. Na rozdíl od klasického kuchyňského nože nejsou při řezání nožem na chléb rozdrceny.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.