Popis
Série kuchařských nožů Boker Damast Black kombinuje tradiční japonské tvary rukojetí z černé domácí překližky s ostřím ostrými jako břitva z nerezového damašku s 37 vrstvami oceli, které se vyznačují krásnou kresbou. Extrémně odolné jádro damaškové čepele je vyrobeno z vysoce výkonné oceli VG-10. Hmatatelná ostrost při krájení je dechberoucí a dělá z vaření zážitek. Japonský design rukojeti nože s jemně matnými objímkami z nerezové oceli dodává sérii zvláštní charakter.
Nejen, že mnoho špičkových kuchařů přísahá na japonské kuchyňské nože, ale jsou také stále oblíbenější u ambiciózních amatérských kuchařů. Výhody nožů s japonskou rukojetí a tradiční konstrukce čepele s tyčí a svorkou z nerezové oceli jsou zřejmé, protože citlivé potraviny lze krájet a připravovat obzvláště šetrně. Například při řezání bylinek díky velmi jemnému řezu nevytékají téměř žádné éterické oleje. Tímto způsobem se neztrácejí vůně a lze se také vyhnout nežádoucímu slzení očí při krájení cibule. Vnímaná pikantnost při krájení je dechberoucí a dělá z vaření zážitek.
Tajemství neobvyklé ostrosti spočívá v materiálu a jeho zpracování. Čepel je vyrobena z 37 vrstev damaškové oceli. Nerezavějící prémiová čepel VG-10 střední řezné polohy je vyrobena v Japonsku a vyznačuje se vysokým stupněm tvrdosti, houževnatosti a homogenní krystalickou strukturou. V přímém srovnání řezného výkonu s výrobkem od zavedeného výrobce kuchyňských nožů v Solingenu podle DIN EN ISO 8442-5 fungují nože nejen příslovečně lépe. V reprezentativním testu DIN je řezný výkon o více než 68 % vyšší než u konkurenčního produktu. Řada Boker Damascus Black navíc zaujme vyšší počáteční ostrostí. Neustálé přebrušování je dnes již minulostí. Kuchařský nůž je jedním z nejdůležitějších nožů v kuchyni a je součástí základní výbavy.
Má o něco širší a delší čepel než univerzální nůž. Štíhlá špička je ideální pro krájení cibule nebo malé zeleniny. Díky své délce jej lze použít i jako nůž na maso. Bez problémů s ním lze zpracovat i velkou zeleninu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.